Sikker i min sak (denne gangen)

Jeg forstår at mange er usikker foran et valg som i år. Selv er jeg imidlertid sikrere enn noen gang på at jeg skal stemme Venstre. Under følger mine tanker om å stemme Venstre, men spør meg gjerne om de sakene du bryr deg mest om.

Før jeg meldte meg inn i Venstre i 2009 hadde jeg stemt på omtrent alt mulig, og jeg har fortsatt sympatier som strekker seg utover det politiske landskapet fra Sosialistisk Venstreparti til Høyre.

Likevel er jeg veldig sikker denne gangen. Jeg mener det er viktigere enn noensinne med et sterkt Venstre som jobber for et rausere og mer liberalt samfunn, et Venstre som står opp mot smålighet og nasjonalisme. Jeg er også sikrere i min sak enn jeg pleier, på at det er riktig å satse på en borgerlig regjering slik Venstre gjør.

Jeg var litt skeptisk foran 2013, med alle dommedagsprofetiene i mente. Det var mye rart fra skoledød og avisdød, til at vi ikke kom til å ha norsk lammekjøtt i fårikålen.

Men Venstre gjorde et greit valg, vi fikk til en god avtale og de fire årene har vi fått langt mer gjennomslag enn jeg hadde forestilt meg på forhånd. Vi har store gjennomslag innen skole, barnehage og en bedre politikk for å skape nye arbeidsplasser og bedrifter, men det har forståelig nok gått litt under radaren. Turbulensen om innvandring og klima har ikke gått under radaren. Når vi har fått reddet flere hundre asylbarn med rødgrønt utkastelsesvedtak, og vi ser alle miljøseierne, er jeg veldig fornøyd. Det var verdt det, og jeg er klar for at vi skal sloss for barn og miljø i fire nye år. Når vi også har en opposisjon som mener budsjettet har økt bensinprisene for mye, og at vi burde strammet inn mer på innvandring, er det i hvert fall lett å se at gresset ikke er grønnere på den andre siden. De neste fire årene kan vi få gjort enda mer. Når det kommer til dommedagsprofetiene så er det verste med lammekjøtt nå at vi nå produserer for mye, skolene lever i beste velgående og Venstre fikk gjennomført nullmoms for digitale nettaviser.

For meg personlig er barnehage/skole og miljø de viktigste områdene i et Stortingsvalg, og jeg er veldig fornøyd med hva Venstre har fått til, og hva de ønsker å gjøre neste periode. Men Stortingsvalg handler også om verdier, visjoner og ønsker for samfunnet. Jeg har prøvd å beskrive det jeg vil med å si at jeg ønsker å gjøre verden litt større, og litt mindre.

Jeg ønsker meg et større, åpnere, rausere og mer mangfoldig samfunn med mer internasjonalt samarbeid og handel. Jeg ønsker vi skal bygge ned barrierer mellom folk, ikke bygge murer. Samtidig er jeg veldig opptatt av de nærmiljøene som vi vokser opp i. Jeg ønsker meg en barnehage som ser hvert enkelt barn og en skole som tilpasser seg elevenes behov. Jeg vil ha byer, bydeler og nærmiljø hvor du er trygg, hvor du trives og hvor du kan gå eller sykle til det meste. Men selv om jeg liker små forhold, liker jeg ikke smålighet. Omgivelsene bør være små nok til at du får den hjelpen du trenger, at du får tak i det du har bruk for og at du har innflytelse på omgivelsene, men samtidig stor nok, raus nok, åpen nok, til at det ikke betyr noe hvilke hudfarge, legning eller klær du har. Jeg opplever at det først og fremst er Venstre som best ivaretar begge disse perspektivene.

Jeg forstår at du er i tvil, men jeg er det altså ikke. Håper du har lyst til å være med på laget, men kom gjerne med dine innvendinger eller spørsmål, så skal jeg svare etter beste evne.

Relaterte poster i samme kategori

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *